Obrazek 1

Obrazek 1

Fordítás - Heard It Throug The Grapevine - 6. rész

 Sziasztok!

In Sang szülei úgy döntenek, hogy ideje meghívni Bom szüleit egy hivatalos bemutatkozásra. Persze szándékaik most sem tiszták és őszinték. Bom családját azonban nem kell félteni és Bomékat sem.

Felirat

Online

Érdekeségek

Inwangsan (Inwang-hegy) - Szöulban található - a régi városfal is körülhatárolta. Híres gyönyörű kilátásáról (biztos több sorozatban is feltűnt már - jól lehet onnan kiabálni) Többek közt itt található a buddhista Inwangsa templom és a Guksadang szentély is. Katonai gyakorlatokat is szoktak tartani, ezért időnként korlátozva van bizonyos részeire a bejutás. Egy olyan betondzsungelben, mint Szöul, biztos elképesztő olyan irodában dolgozni, ami erre a hegyre néz.

képek forrása: wikipédia
Jeong Seon - Inwang jasaekdo, 1751


Internetes keresések - ha egy vicc magyarázatra szolgál, akkor nem igazi vicc. Ez a fordításra is igaz lehet, nem? Angolul search words az említett kifejezés. Akik látták a WWW: Search sorozatot azok biztos tudják, hogy miről van szó - és talán más politikával és/vagy intrikákkal foglalkozó sorozat néző is. Én is csak sorozatokon keresztül ismerem ezt a jelenséget. Ez a Valós idejű keresések, azaz az éppen aktuálisan legforróbb hírek megjelenése. Már néhány percnyi megjelenés is ezen a listán hatalmas siker (vagy épp bukás) ezzel lehet látni, hogy épp mi érdekli leginkább a koreai netezőket, milyen szavakra kerestek rá az adott időben legtöbbször. 

Párolt sertefarkúhal - az egyik angol neve hairtail, ami hajfarkat jelent... a másik beltfish - ami pedig övhalat. rákeresve kedvelt étel lehet, több koreai receptet és éttermet is feldobott.

Ezüstös sertefarkúhal

Pecsét - Miután Seo Bom megkapja a pecsétet, az első (két) szó, amit "leír" vele, Jin Young neve.


Fordítás

Éreztem, hogy még kavarok lesznek a tegezés-magázás terén. Mivel a házvezetőnő és a komornyík olyan kedvesek voltak a főszereplőinkkel, gondoltam miért ne? De ebben a részben tisztán kimondják, hogy a személyzet magázza őket. Bomnak viszont tegeznie kéne az idősebbeket? De aztán megint olyan közvetlen érzést kelt a házvezetőnő, ahogy In Sang-gal beszél... Nahát, egyik héten, ha több időm lesz, valahogy összerázom ezt a dolgot, hogy egységes legyen, hiszen még az elején járunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony