Obrazek 1

Obrazek 1

Fordítás - Dad for Rent

 Sziasztok!

Hirtelen felindulásból - egyszerűen nem volt hangulatom a Grapevine-hoz - lefordítottam egy szívmelengető filmet 2014-ből. Rövid ismertető:

Chae Tae Man, 39 éves, az SNU-n végzett, 10 éve munkanélküli, a felesége tartja el. Lányuk, Ah Young egy nap megelégeli apja hasznavehetetlenségét és kiadja őt bérbe. Tae Man pedig megtanulja, nem is olyan egyszerű az apaszerep.

Felirat

Videó letöltés

vagy kisebb verzióhoz a youtube-on is fent van a film



Chae Tae Man nem nagyon tud mit kezdeni magával. Egyik állást nem akarja, a másikhoz meg túlképzett. Annyira belesüppedt a tunyaságba, hogy magától már nem is tud kikecmeregni belőle. Akár egy nagy gyerek, aki lusta, önző és egyedül semmire se képes.
Felesége, Ji Soo tehetséges fodrász, de családfenntartóként fel kellett adnia álmait és megelégedni egy kis üzlettel és néhány pletykás szomszéddal, akik rendszeres vendégei.
Lányuk Ah Young azonban talpraesett, határozott lány, aki kész kézbevenni a dolgokat és egy adódó alkalommal, kikölcsönzi apukáját egy osztálytársának.
Tae Man először természetesen vonakodik, de aztán pénzt lát a dologban, így összefog régi barátjával, és beindul az üzlet, ahol Apát lehet bérelni. Persze elsőre könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem egyszerű feladat apának lenni. Erre a számtalan "élet" megtapasztalásával Tae Man maga is rájön. A kérdés, hogy mások és saját családja életében is helyt tud-e állni, mint Apa?

Kim Sang Kyun (Chae Tae Man szerepében) tökéletesen hozza a felnőni és felelősséget vállalni képtelen, unott álmodozót. Jóképű is lehetne - biztos ezzel nyerte meg Ji Soo-t anno -, de folyton grimaszolgat. A hangja is mély, sármos, de amit kimond! Odaadó és figyelmes is tud lenni, de sokszor választja inkább a nemtörődöséget. Egy szóval van honnan fejlődnie a történet elején.
A színészt egy hasonló szerepben láttam már a What Happens With My Family? családi sorozatban, ahol hasonlóan játszott - a hanglejtése, a gesztusai mind ismerősek voltak. Utána néztem kicsit, mert máshol még nem találkoztam vele. Ő játszotta Se Jong királyt, a nagysikerű 2008-as sorozatban, sőt egy másikban is eljátszotta Korea leghíresebb uralkodójának szerepét, mégis inkább filmekben volt látható az elmúlt években.

Choi Da In (Chae Ah Young szerepében) tündéri kis színésznő. Határozott, élénk, érdeklődő és érzékeny. Tae Man-nak hatalmas szerencséje, hogy ilyen csodás lánya van. A kis Da In remekül játszott, egyik jelenetét meg is könnyeztem a film végén. Nem is a Dad for Rent volt az első filmje, akkor már 2 éve forgatott, 8 éves kora óta. S azóta is több sorozatban feltűnt már - rendszerint a szereplők fiatalabb énjeként.

Két színészt emelnék még ki:
Nam Bo Ra (Yeon Hee szerepében) Te jó ég 1989-ben született és eljátszotta a terhes tinit!
Jo Jae Yun (Seung Il, Tae Man barátjának szerepében) Mert ő minden filmben/sorozatban is ott van, egyik kedvenc színészem az "idősebb" korosztályból.

1 megjegyzés:

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony